1.500 Rotterdamse kinderen krijgen winterpakket

3 December 2020, 19:50 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam (Casper Rila)
Wethouder Michiel Grauss.

In december krijgen Rotterdamse kinderen, die in armoede opgroeien, een 'Winterpakket'. Het pakket is een initiatief van wethouder Michiel Grauss van de gemeente Rotterdam en Stichting Samen voor alle Kinderen. 

De inhoud is divers: van knutselspullen, een voetbal en klei tot een Pathé-Thuis-bon waarmee je thuis een bioscoopfilm kunt kijken. De spullen zijn gericht op sport, spel, knutselen, gezamenlijke en gezellige activiteiten die zowel binnen (bijvoorbeeld koken) als buiten (zoals een speurtocht in de omgeving) kunnen worden ondernomen.

Kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar komen in aanmerking voor een pakket. Er zijn drie verschillende soorten. Een 4-jarige ontvangt een ander pakket dan een 12-jarige. In ieder pakket zit bijvoorbeeld een boek maar het hangt van je leeftijd af welk boek je ontvangt.

In totaal worden er 1.500 pakketten verspreid. Deze kunnen worden aangevraagd door iedereen die met kinderen werkt die in de doelgroep vallen, zoals de jeugdzorg of het onderwijs. Maar ook vrijwilligers van lokale particuliere initiatieven kunnen het pakket aanvragen voor kinderen in hun werkgebied. 

Tot 18 december worden de Winterpakketten uitgedeeld.